عکس/تضاد غم‌انگیز بین دو دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم!

lokomotive ghatar.com ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ دیدگاه ۱۴۲۳

«یوقور گالنکوش» هنرمند اهل ترکیه با قرار دادن دو عکس در کنار هم، مسائل مهمی را نمایش می‌دهد که دنیای امروز با آن مواجه است مثل بی‌عدالتی اجتماعی و جنگ.

او این کار را از زمانی آغاز کرد که ترس و ناامیدی را در چشم کودکان پناهنده‌ای دید که در آرزوی رسیدن به اروپا بودند. یوقور می‌گوید: «من فکر می‌کنم ما هیچ چیزی درباره جنگ، قحطی و سایر مسائل مهم نمی‌دانیم. شاید اکنون در صلح زندگی کنید، اما تا وقتی این مشکلات ادامه دارند، ممکن است از نزدیک با آن‌ها روبرو شوید. من به عنوان یک هنرمند معتقدم که هنر استاد همه زبان‌هاست. مدت زیادی است که از هنر برای ایجاد آگاهی و بیداری جوامع استفاده می‌شود. من می‌خواهم تفاوت کشور‌های توسعه یافته و توسعه‌نیافته را نشان دهم. کشور‌های توسعه یافته در صلح و آرامش زندگی می‌کنند، اما می‌خواهم به آن‌ها یادآوری کنم که مردم کشور‌های توسعه‌نیافته در رنج، جنگ و گرسنگی زندگی می‌کنند. همچنین می‌خواهم به کشور‌های توسعه‌نیافته یادآوری کنم که می‌توانند دولت‌ بهتری انتخاب کنند و به اندازه کشور‌های توسعه‌یافته قوی و صلح‌آمیز باشند.‌»

سوریه 

ترکیه ۲۰۱۴

زنی که از مقابل چادر پناهندگان سوری در ترکیه عبور می‌کند.

یونان ۲۰۱۵

پناهنده سوری دخترش را به مرز یونان با مقدونیه می‌برد.

سوریه 

ابوعمر ۷۰ساله در حلب روی تختخواب ویرانش نشسته، پیپ می‌کشد و به موسیقی گرامافون خود گوش می‌دهد.

یمن

درگیری چهارساله بین سعودی‌ها و حوثی‌ها این کشور فقیر را به سوی قحطی سوق داده و ۵.۲ میلیون کودک در خطر جدی گرسنگی قرار دارند.

عراق

ساختمان‌های ویران شده در موصل از قاب پنجره یک هتل ویران در شهر

سودان جنوبی، ۲۰۱۷
ویکی ۴ساله، برس مو را در دهانش نگه داشته و در اردوگاه ترانزیت اوگاندا راه می‌رود. جنگ داخلی در سودان جنوبی ده‌ها هزار نفر را کشت و در عرض سه سال ۱.۵ میلیون نفر را آواره کرد و بزرگترین بحران پناهندگان جهان را ایجاد کرد.
لیبریا
کودک مبارز در مرکز آموزش نظامی در جنگ داخلی لیبریا
مدیترانه
پناهندگان و مهاجران از اریتره، مالی، بنگلادش و سایر کشور‌ها منتظرند سوار قایق تفریحی شوند تا از طریق دریای مدیترانه نجات پیدا کنند.
سوریه
ریزش بمب از جنگنده MIG-23 در شرق دمشق

روهینگیا، ۲۰۱۷
دختر پناهنده روهینگیایی در کنار پناهجویانی که از میانمار به بنگلادش گریختند.
عراق، ۲۰۰۴
علی ناصر فدیل ۴ساله که در بیمارستان صلیب سرخ ایتالیا بستری شده است. او دست و پای چپش را در اثر حمله هوایی نیرو‌های آمریکایی از دست داده که پدربزرگش و ۹ نفر دیگر را در فلوجه کشتند.
پاکستان، ۲۰۱۲

کلاس کاملا ویران‌شده بعد از حمله طالبان در سوابی
سوریه، ۲۰۱۵
کودک سوری روی تانک نشسته است.
سوریه
کودک ۹ ساله مهمات استفاده شده را جمع می‌کند تا به عنوان فلز بفروشد.
پرو
شیر سیرک که یک چشمش را از دست داده و در قفس نشسته است.
هند، ۲۰۰۳
مردم برای آب کشیدن از یک چاه بزرگ در روستایی در غرب هند جمع شده اند.
سوریه
روهینگیا
نقاشی دختربچه ۱۲ساله‌ای به نام کورشیدا را می‌بینید. او یک ماه قبل از این عکس از روستای بوراشیداپارا در میانمار به بنگلادش فرار کرده بود. نقاشی او صحنه‌ فرار مردم روستا را نشان می‌دهد. نیرو‌های نظامی همه جا تیراندازی می‌کردند، خانه‌اش را آتش زدند، گلوی خانواده‌اش را با چاقو بریدند، خواهر تازه به دنیا آمده‌اش را به ضرب گلوله کشتند، هلیکوپتر بر سرشان بمب می‌ریخت و همسایه‌ها در حال فرار مورد اصابت گلوله قرار می‌گرفتند. ۶۰درصد از ۴۲۰هزار روهینگیایی که به بنگلادش گریختند کودک بودند، بسیاری از افراد زیر ۱۸ سال شاهد کشته شدن اعضای خانواده سوختن خانه‌هایشان بودند.
عراق، ۲۰۱۳
کودکان خانواده آواره پناهجوی سوری به جای بالش روی سنگ جدول خیابان‌های اربیل خوابیده اند.
سوریه، ۲۰۱۲
زن مجروحی که هنوز در شوک است بیمارستان دارالشفا در حلب را ترک می‌کند. ده‌ها شهروند سوری کشته شدند، چهار کودک در میان آن‌ها بودند.
بوسنی، ۱۹۹۳
زندگی روزانه در سارایوو، بوسنی و هرزگوین در سال ۱۹۹۳. روی دیوار نوشته شده: «به جهنم خوش آمدید»

افغانستان

کودکان قربانیان بی‌گناه جنگ‌های وحشیانه هستند. سال گذشته ۱۰ کودک افغان در حال رفتن به مدرسه بودند که با یک خمپاره منفجرنشده روبرو شدند. آن‌ها نمی‌دانستند خمپاره چیست یا چه خطراتی دارد، آن را برداشتند و بردند که ناگهان منفجر شد… سه کودک کشته و هفت کودک قطع عضو شدند. این فقط یک حادثه است؛ تصور کنید در این سال‌ها چند کودک و شهروند بی‌گناه در حملات طالبان و آمریکا و نیرو‌های ملی کشته یا مجروح شده اند!
سوریه
هواپیمای بدون سرنشین
منبع: boredpanda

برای ورود به کانال تلگرام خبرگردی کلیک کنید.

0 0 رای‌ها
امتیازدهی به مطلب

جدیدترین مطالب قطار وبگردی را از دست ندهید!

شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه ها

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx