سایت قطار وبگردی، خبرگردی و اشتراک لینک

نحوه ساخت ریسه های ال ای دی

dell ghatar.com ۱۰ تیر ۱۴۰۲ دیدگاه ۳۷

ریسه‌های ال ای دی از محبوب‌ترین تزئینات نور و روشنایی این روزها هستند. این ریسه‌ها که می‌توانند شلنگی یا سوزنی باشند هم مقرون به صرفه‌اند، هم نصب ساده و طول عمر بالایی دارند که کمک می‌کنند به راحتی یک تغییر زیبا ایجاد کنید.

اما ریسه ال ای دی دقیقا چیست، چگونه ساخته می‌شود و چطور می‌توانید آن‌ها را نصب کنید؟

نحوه ساخت ریسه های ال ای دی

ریسه ال ای دی چیست و چگونه کار می‌کند؟

در اصل یک برد مدار بلند و انعطاف پذیر با LED‌ها و مقاومت‌های نصب شده روی سطح با فاصله یکسان است. برخی از مدل‌های این نوارها مجهز به یک لایه پشتی چسبنده است که می‌تواند تقریباً به تمام سطوح صاف بچسبد. دیودها به صورت متوالی قرار می‌گیرند، که همین هم سبب می‌شود تا در نقاط مشخص شده (که با صفحات مسی قابل مشاهده یا حتی خطوط برش چاپ شده مشخص می‌شود) امکان برش دادن ریسه وجود داشته باشد. از آن جایی که چراغ‌های نوار LED معمولاً در قرقره‌های بلند فروخته می‌شوند،‌ این ویژگی بسیار مفید است زیرا می‌توانید در هر طولی که دوست داشتید از ریسه استفاده کنید و در جاهای مختلف از آن بهره ببرید.

علی‌رغم اندازه‌های کوچک ال ای دی‌ها، آن‌ها می‌توانند نور واقعاً درخشانی از خود ساطع کنند، برخی از ریسه‌ها می‌توانند روشنایی تا ۲۲۰۰ لومن در متر را نیز داشته باشند که معادل تقریباً یک لامپ رشته‌ای ۱۵۰ وات است. نوارها ولتاژ پایینی دارند، بنابراین به یک درایور/ترانسفورماتور LED اختصاصی برای اتصال ایمن به برق ساختمان نیاز دارند. ریسه‌های ال ای دی رنگ‌های متنوع برای استفاده در فضاهای مختلف دارند؛ از سفید گرم و سفید سرد گرفته تا قرمز، سبز و آبی و زرد یا آفتابی. کافیست دکور و محیط را در نظر بگیرید و متناسب با آن بهترین انتخاب را داشته باشید.

تفاوت ریسه ال ای دی با سنتی

اگر در منزل کودک یا حیوان خانگی داشته باشید ال ای دی انتخابی عالی برای شما است. این نوع لامپ نسبت به مدل‌های سنتی حرارت بسیار پایین‌تری تولید می‌کند و مخصوصا در مدل‌های مینی و کوچک خیلی خیلی حرارت کمی ایجاد می‌کند.  بنابراین دست زدن به آن هم خطری ایجاد نخواهد کرد.  از طرفی لامپ‌های ال ای دی در دماهای پایین و حتی دمای زیر صفر هم به راحتی دوام می‌آورند و نمی‌ترکند، بنابراین اگر می‌خواهید از ریسه ال ای دی خود بیرون از منزل یا برای دکوراسیون فضای باز استفاده کنید هم خیالتان راحت خواهد بود.

چراغ‌های ال ای دی قطعا نسبت به مدل‌های سنتی دوام خیلی بیشتری دارند. طول عمر بالاتر لامپ‌های ال ای دی سبب می‌شود پول بیشتری که برای یک ریسه ال ای دی می‌پردازید در نهایت اتفاقا به نفعتان تمام شود و در بلند صرفه جویی هم خواهید کرد. به علاوه، آن‌ها بسیار سازگار با محیط زیست هستند، جیوه‌ای در کار نیست و حدود ۹۵ درصد انرژی دریافتی را به نور تبدیل می‌کنند که باعث می‌شود حداقل ۸۰٪ کارآمدتر از لامپ‌های رشته‌ای باشند و آسیب کمتری نسبت به CFL‌ها (چراغ های فلورسنت فشرده) داشته باشند. به تازگی مدل جدیدی از ریسه‌ ال ای دی به نام ریسه نئون فلکسی هم محبوب شده که در آن تراکم ال ای دی بالاتر و به صورت پیوسته وجود دارد که نور بسیار زیبایی ایجاد می‌کند.

تفاوت ریسه ال ای دی با سنتی

نحوه نصب ریسه ال ای دی

فرض کنید یک قرقره یا متراژ خاصی ریسه ال ای دی خریده‌اید و حالا می‌خواهید از آن استفاده کنید. در درجه اول محل نصب را مشخص کنید و مقدار کافی را ببرید. برای نصب ریسه، علاوه بر خود ریسه به پین و سوکت هم نیاز دارید که اگر همراه ریسه نبود می‌توانید سوکت را به راحتی به صورت جداگانه تهیه کنید. سر سوزنی پین وارد ریسه شده و سر دیگر داخل سوکت قرار می‌گیرد. می‌توانید از نگهدارنده‌های کابل نیز برای نگه داشتن بهتر ریسه استفاده کنید. در نهایت نیز پریز را به برق متصل کرده و از زیبایی آن لذت ببرید.

صفر تا صد ساخت ریسه های ال ای دی

در درجه اول به یک برد مدار چاپی (PCB)، ال ای دی‌های که بسته به روشنایی مد نظر می‌تواند اندازه‌های مختافی داشته باشد و سیم و کاننکتور به همراه چسب رسانای حرارت نیاز است. همچنین LED‌های مد نظر باید حتما خشک (از نظر وجود فسفر) باشند. در مرحله ساخت، ابتدا برای اطمینان از این که هر جزء در جای مناسب قرار می‌گیرد، قالب های برش آلومینیومی یا استیل (که گاهی اوقات وافل LED نامیده می‌شود) برای هر نوار ایجاد می‌شود و روی پایه PCB قرار می‌گیرد. بسته به روش تولید، PCB یک قرقره بلند است یا به صورت ورقه‌ای از نوارهای آزاد (معمولاً ۵۰×۵۰ سانتی متر) ساخته می‌شود. سپس خمیر لحیم کاری روی سوراخ‌های موجود در قالب اعمال شده و لحیم کاری برای قرار دادن اجزا انجام می‌شود.

ساخت ریسه های ال ای دی

در مرحله بعد، LED‌ها و مقاومت‌ها روی پدهای لحیم کاری نصب می‌شوند که می‌تواند به صورت دستی یا دستگاهی انجام شود. پس از قرار دهی همه‌ی قطعات، خمیر لحیم کاری باید سفت شود و به همین منظور نوارها در آون‌های مخصوص قرار داده می‌شوند. در مرحله‌ آخر نیز برای ضد آب کردن (که در برخی مدل‌ها انجام می‌شود)  پوششی از جنس سیلیکون یا پلاستیک روی ریسه‌ها کشیده می‌شود.

مشکلات و چالش‌های رایج در ساخت و نگهداری ریسه های ال ای دی

بعد از هر مرحله از ساخت ال ای دی، مهم است که عملیات انجام شده به خوبی چک شود. وجود هرگونه اشکال در مراحل می‌تواند موجب عمر کوتاه یا عملکرد نادرست ریسه مانند موارد زیر شود:

  • نچسبیدن درست قطعات و جدا شدن آن‌ها از برد
  • یکسان نبودن فواصل و روشنایی غیر یکنواخت و آزاردهنده
  • روشن نشدن برخی از ال ای دی‌ها
  • پوشش مشکل‌دار ضدآب و آسیب رسیدن به ریسه حین استفاده بیرون از خانه

برای نصب ال ای دی، قبل از همه چیز ریسه تهیه شده را به خوبی چک کنید تا بریدگی و خرابی در لایه پلاستیکی وجود نداشته باشد. روی هر ریسه قسمت‌های مشخصی برای بریدن وجود دارد و فقط و فقط باید از همان قسمت‌ها بریده شود. به علاوه از کشیدن بیش از حد ریسه خودداری کنید زیرا این کار می‌تواند به ساختار آن آسیب رسانده و باعث از کار افتادن آن شود.

خرید ریسه ال ای دی از فروشگاه‌ معتبر

ریسه ال ای دی از بهترین انتخاب‌ها برای ایجاد یک منبع روشنایی دکوری و ملایم در خانه یا حتی فضاهای بیرون از خانه است. نکته مهم این جاست که ریسه ال ای دی را از یک فروشگاه قابل اطمینان خریداری کنید تا از کیفیت و دوام آن خیال‌تان راحت باشد. در فروشگاه آنلاین الفبای برق می‌توانید انواع ریسه ال ای و سیم و کابل دی با رنگ‌ها و مدل‌های مختلف را به همراه لوازم جانبی خریداری کنید.

رپورتاژ آگهی

جدیدترین مطالب قطار وبگردی را از دست ندهید!

شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه ها

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از