سایت قطار وبگردی، خبرگردی و اشتراک لینک

بهترین مناطق کاشت و برداشت نهال زرشک که نمی‌دانید!

dell ghatar.com ۲۲ تیر ۱۴۰۲ دیدگاه ۱۵

هر درخت میوه در مناطق خاصی رشد بهتر و اقتصادی دارند، یعنی باغدار وقتی هدف خود را سرمایه گذاری بر روی صنعت کشاورزی قرار می‌دهد، ابتدا باید منطقه خود را مورد بررسی قرار داده و درختانی را برای کاشت انتخاب کند که تاریخچه رشد طولانی در این منطقه دارد.

البته منظور ما این نیست هیچ گونه تازه سازی و نوآوری در کشاورزی ایجاد نکنید، بلکه به این موضوع تمرکز داشته باشید نهال خریداری شده با منطقه سازگاری داشته باشد، پس اگر شما می‌خواهید باغی را احداث کنید ابتدا مشخص کنید آیا نهال با اکوسیستم منطقه شما سازگاری دارد و می تواند شرایط موجود را تحمل کند یا نه؟  در ادامه مقاله سعی می‌کنیم مناطقی در کشور ایران را که مناسب برای احداث باغ زرشک است را برای شما معرفی کنیم.

بهترین مناطق کاشت و برداشت نهال زرشک

شرایط اکوسیستمی مناسب برای کاشت درخت زرشک

طبق مطالعات چه فراوانی که مهندسین کشاورزی و متخصصین گیاهپزشکی انجام داده‌اند معمولاً درخت زرشک برای رشد اقتصادی و پربار بهتر است در مناطق نیمه خشک و مناطق معتدل روبه گرمسیری کاشته شود، با اینکه درخت زرشک در برابر تغییرات جوی و هوای سرد از خود مقاومت نشان می‌دهد.

ولی میزان بارش باران، نور آفتاب، گرمای هوا و وزش باد از دیگر علل تاثیر گذار بر روی رشد این درخت شناخته شده است و با احتساب این موارد بیشتر توصیه می شود نهال زرشک را در مناطق نیمه خشک و معتدل رو به گرمسیری احداث کنید، چون در این مناطق میزان رطوبت هوا نیز متغیر بوده و تاثیر بسزایی در رشد و باروری نهال زرشک دارد.

البته قبل از خرید نهال زرشک نه تنها باید به اکوسیستم منطقه توجه زیادی داشته باشید، باید ارتفاع زمین از سطح دریا را نیز در نظر بگیرید، چون از دیگر عوامل تاثیر گذار بر کیفیت و کمیت باردهی نهال زرشک میزان فشار هوا است، وقتی کارشناسان نهالستان از شما اطلاعات دقیقی در مورد منطقه می‌خواهند سعی کنید تمامی این اطلاعات را بدون کم و کاست در اختیارشان قرار دهید، بر اساس یافته‌های بدست آمده نهال زرشک ( https://bartarnahal.ir/barberry-seedling/ ) در مناطق کوهپایه ای رشد مناسب تری دارند یعنی ارتفاع ۱۳۰۰ تا ارتفاع ۲۵۰۰ متر برای کاشتن نهال زرشک و احداث باغ تجاری آن کاملا مناسب بوده و میوه زرشک تولید شده در این مناطق کیفیت خیلی مناسبی دارد.

شرایط اکوسیستمی مناسب برای کاشت درخت زرشک

حتماً به میزان نمک منطقه نیز توجه داشته باشید همان طور که می‌دانید درصد نمک از یک منطقه به منطقه دیگر کاملا متفاوت است، درخت زرشک تنها می‌تواند ۵ واحد نمک را تحمل کند، اگر منطقه شما جزو مناطق شوره زار کشور محسوب می‌‌شود، بهتر است از کاشت نهال زرشک در این مناطق منصرف شده یا با استفاده از اقدامات لازم میزان شوری خاک را کاهش دهید، برای کاشت درخت زرشک توصیه می‌شود خاک‌های سبکی را انتخاب کنید که زهکشی مناسبی داشته باشد، خاک لومی و شنی مخصوصاً خاک آهکی برای احداث باغ تجاری زرشک بسیار مناسب است، خاک حاصلخیز برای کاشت نهال زرشک باید شرایط زیر را داشته باشد:

  1. خاک باغ زرشک باید تا عمق ۲ الی ۴ متر کاملاً یکدست بوده و لایه های آن سبک باشد، همچنین حفره های هوا در آن وجود داشته باشد تا ریشه درخت زرشک بتواند از اکسیژن خاک استفاده کرده و تهویه هوا نیز به خوبی انجام شود.
  2. زهکشی خاک به اندازه ای باشد که به هنگام بارش باران و یا آبیاری بر روی سطح خاک هیچگونه ایستایی آب باقی نماند.
  3. قبل از خرید نهال زرشک و کاشت آن در محوطه باغ بهتر است با استفاده از کود دامی پوسیده و کود برگ خاک باغ را مغذی کنید.

شیب مناسب برای کاشت درخت زرشک

همانطور که اشاره کردیم ارتفاع مناسب برای کاشت درخت زرشک حدودا ۱۳۰۰ تا ۲۵۰۰ متر از سطح دریا است، در واقع این ارتفاع شامل کوهپایه‌های کشور ایران می‌شود، مطمئنا زمین‌های کوهپایه ای دارای شیب مخصوص به خود هستند، برخی از این زمین ها شیب بسیار تند و برخی دیگر شیب کاملا ملایم و یکنواختی دارند، پس به هنگام خرید نهال زرشک از کارشناسان مربوطه شیب مناسبی که این درخت می‌تواند آن را تحمل کند را بررسی کنید، به طور میانگین می‌توان گفت درخت زرشک در شیب بین فیض ۱۰ تا ۱۴ درصد می‌تواند استقرار یافته و رشد تجاری داشته باشد.

اگر شیب زمین شما تند است می‌توانید از روش پلکانی برای کاشت نهال زرشک استفاده کنید، برای همین است که توصیه می‌شود جهت احداث باغ تجاری زرشک تنها به اطلاعات تجربی خود اکتفا نکنید، بهتر است روش‌های علمی و نوین را بکار ببرید تا از تضمین سرمایه خود مطمئن باشید، شیب تند عواقب چندان مناسبی برای باغ و درخت زرشک شما نخواهد داشت از جمله این عوارض و معایب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اگر شیب زمین تند بوده و خاک قابلیت جذب آب باران را نداشته باشد، آب باران از ارتفاع به سمت دامنه ها سرازیر شده و خاک منطقه را شستشو می‌دهد، بنابراین درختانی که در قسمت های بالای زمین قرار گرفته اند بعد از مدتی ریشه هایشان دیده می‌شود و درختانی که در قسمت‌های پایینی قرار گرفتند به خاطر تجمع در این نواحی دچار پوسیدگی ریشه و طوقه می‌شود.
  2. کاملا مشخص هست زمین‌هایی که دارای شیب تند است باعث هدر رفت آب و کود هایی که به روش آبیاری انجام می‌شود.
  3. فرسایش خاک باغ زرشک با شیب تند خیلی سریع تر اتفاق افتاده و باعث شوری خاک می‌شود درختان زیر نمی‌توانند شوری خاک را تحمل کنند.

کاشت درخت زرشک

کلام آخر

کشاورزان عزیز برای اینکه بتوانند در احداث باغ تجاری زرشک موفقیت‌های زیادی به دست بیآورد و درآمد مناسبی داشته باشد، بهتر است از کارشناسان مراکز معتبر مانند برتر نهال کمک خواسته و از مشاوره تخصصی آنها بهره ببرد،  مطمئنا برای داشتن یک باغ پرسود تنها شرایط ایده آل محیطی کافی نیست و یک کشاورز باید بتواند مدیریت صحیح داشته و از نهال تازه کاشته شده به خوبی مراقبت و نگهداری کند، شما با مراجعه به سایت تخصصی و علمی برتر نهال می‌توانید اطلاعات جامع و کامل تری در مورد انواع نهال زرشک، نحوه کاشت، هرس، آبیاری، کود دهی و سمپاشی آن به دست بیاورید، هر کدام از موارد فوق تاثیر بسزایی در باروری نهال زرشک باغ شما خواهد داشت.

تماس با برتر نهال: ۰۹۱۴۱۸۳۲۳۹۳

تماس با پالیز نهال: ۰۹۱۴۴۵۰۱۰۰۳

جدیدترین مطالب قطار وبگردی را از دست ندهید!

شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه ها

دیدگاه بگذارید

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از