خصوصیات بهترین مشاوران و مراکز انتخاب رشته کنکور
dell ghatar.com ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ یک دیدگاه ۲۱
متاسفانه برخی داوطلبین به انتخاب رشته توسط افراد و مشاوران غیرحرفهای زحمات چندین سال خود را از بین میبرند.
در ادامه به معرفی خصوصیات بهترین مراکز انتخاب رشته کنکور و نحوه انتخاب رشته اصولی برای قبولی در کنکور میپردازیم. انتخاب رشته فرصتی طلایی است که با راهنمایی مشاور حرفهای میتوانید در مقایسه با رتبههای نزدیک خود، در رشته محل های بهتری قبول شوید. همچنین مشاور انتخاب رشته حرفهای با انتخاب رشتههایی که در آینده بازار کار بهتری خواهند داشت، آینده شغلی و موفقیت مالی شما را تضمین میکند. در ادامه با بهترین مشاوران و مراکز برتر انتخاب رشته کنکور آشنا میشویم.
- مرکز مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته کنکور مکتب آروین (استاد امیر حسین افشار)
- مرکز مشاوره دکتر نکویی
- مرکز مشاوره استاد دیبازر
- مرکز مشاوره کانون فرهنگی آموزش (قلم چی)
- مراکز و نمایندگیهای گروه آموزشی ماز
بهترین مدل انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد
متاسفانه سازمان سنجش و آموزش کشور هر سال با تغییراتی در قوانین پذیرش دانشجو مانند بومی گزینی، تخصیص ظرفیت بر اساس جنسیت، سهمیههای مختلف، تاثیر معدل در کنکور و ….. به وجود میآورد که موجب سردرگمی داوطلبان کنکور سراسری میشود. همچنین تغییر در ظرفیت دانشگاهها، حذف و اضافه شدن رشته محلها و…. امری اجتناب ناپذیر در پذیرش دانشجو است. در سال جاری هم طبق اعلام رسمی سازمان سنجش و شورای انقلاب فرهنگی بیش از ۸۰۰ رشته محل از لیست پذیرش دانشجو حذف خواهند شد.
بنابر مطالب گفته شده، انتخاب رشته هر سال با سالهای قبل تفاوت زیادی دارد که امسال به علت حذف گسترده رشته محلها، برگزاری ۲ مرتبه کنکور در سال و …. بیشتر از قبل شده است. به داوطلبان عزیز کنکور سراسری و آزاد توصیه میشود که انتخاب رشته بر اساس قوانین و ظرفیتهای جدید را جدی گرفته و با استناد به آمار و رتبههای قبولی سالهای گذشته انتخاب رشته نکنند.
انتخاب رشته کامپیوتری (نرم افزاری)
در نرم افزارهای انتخاب رشته (انتخاب رشته کامپیوتری) بانک اطلاعاتی ناقص است و شامل تمامی دانش آموزان قبول شده و شرکت کننده در کنکور نمیشود؛ بنابراین اولین خطای نرم افزاری به علت دادههای ناقص اتفاق میافتد.
مورد دوم در مورد انتخاب رشته کامپیوتری عدم پیشبینی ظرفیتهای جدید و اعمال تغییرات سهمیه داوطلبان کنکور میباشد.
مورد سوم که در اغلب این نرم افزارها مشاهده میشود، خروجی رشتههای پیشنهادی برای افراد مختلف در یک بازه انتخاب رشته یکسان است که با توجه به دادههای گذشته برنامهریزی شده است.
انتخاب رشته تیمی یا گروهی
در سالهای اخیر بسیاری از مشاوران و یا افرادی که تخصصی در زمینه انتخاب رشته ندارند، با عنوان گروه انتخاب رشته یا تیم انتخاب رشته به انجام این امر مهم رویآورده که دلیل آن فقط کسب منافع مادی و استفاده از استرس خانواده و دانشآموزان در این بازه زمانی است.
در سال گذشته یکی از این مراکز مشاوره انتخاب رشته گروهی با نام انتخاب رشته دکتر فلانی حدود ۳۰۰۰ دانش آموز را برای انتخاب رشته ثبت نام نمودند که به علت مشکلات پیش آمده بسیاری از این داوطلبان در دو روز پایانی انتخاب رشته شدند؛ هر چند هیچ کدام از این ۳۰۰۰ نفر آقای دکتر را ندیده و فقط با شرکت در همایش و لایو اینستاگرام به ایشان اعتماد نمودند و باقی کارها توسط مشاوران بیتجربه و دانشجویان انجام شد.
انتخاب رشته گروهی یا همایشی
بسیاری از مدارس و آموزشگاههای کنکور برای رفع تکلیف از خود همایشهای انتخاب رشته به صورت مدرسهای یا کلاسی ترتیب داده و با بیان اطلاعات کلی موجبات سردرگمی بیشتر داوطلبان را فراهم میکنند.
انتخاب رشته مرحلهای
در این روش از انتخاب رشته که توسط مراکز انتخاب رشته حرفهای تر و قدیمی انجام میشود فرآیند انتخاب رشته توسط یک تیم از دانشجویان انجام میشود. به طور مثال در مرحله اول مشاور اصلی به توضیحات راجع به نحوه انتخاب رشته، قوانین و …. میپردازد.
در جلسات بعدی مشاوران دیگری به معرفی کلی رشته ها میپردازند. در مرحله بعد انتخاب رشته نرم افزاری یا همان کامپیوتری صورت میگیرد. سپس تعدادی از رشته ها حذف میشوند. در مرحله بعد ترتیب پیشنهادی به چینش رشته محل به داوطلب داده شده و در مرحله آخر مشاور اصلی که ثبت نام در مرکز ایشان صورت گرفته بازبینی را انجام داده و به ارائه نکاتی اکتفا میکنند.
انتخاب رشته خصوصی و دستی
بهترین مدل انتخاب رشته کنکور است که توسط تعداد کمی از مشاوران حرفهای انجام میشود. در این مدل از انتخاب رشته صفر تا صد کار توسط مشاور اصلی انجام میشود. معرفی رشتهها، بررسی احتمال قبولی، انتخاب رشته اصلی و حتی چینش رشتهها توسط مشاور با تجربه انجام میپذیرد.
در این انتخاب رشته کنکور اگر توسط مشاور با تجربه و حرفهای انجام پذیرد، احتمال قبولی ۹۹ درصد خواهد بود. آگاهی از قوانین انتخاب رشته، شناخت رشتههای دانشگاهی، آینده شغلی و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، قوانین تغییر رشته و بسیاری از موارد دیگر توسط مشاور انتخاب رشته بررسی و در فرم نهایی شما اعمال میگردد.
انتخاب بهترین مشاور کنکور برای انتخاب رشته دانشگاه سراسری و آزاد
یک مشاور انتخاب رشته خوب، باید دارای ویژگی های باشد که به آن ها اشاره می کنیم:
با تجربه و حرفهای بودن مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد
دارای تجربه کافی در امر انتخاب رشته باشد. به قول مهران مدیری “در زمان انتخاب رشته، فلافل فروشی ها هم بنر انتخاب رشته تضمینی میزنند و بعد از یک هفته اثری از آن ها پیدا نمیکنید.”
انتخاب رشته با مدلها و اطلاعات آماری مختلف
بهترین مشاور انتخاب رشته کنکور، صرفا به یک منبع اعتماد نمیکند و اطلاعات و داده های آماری و…را از منابع مختلف تهیه میکند.
آینده پژوهی برای بهترین و پردرآمد ترین مشاغل آینده
بسیاری از داوطلبان کنکور فقط شرایط حال حاضر را در نظر میگیرند. به طور مثال رشته دندانپزشکی در سالهای اخیر مورد استقبال دانش آموزان تجربی قرار گرفته است؛ اما اگر داوطلب در کنکور ۱۴۰۲ در این رشته پذیرفته شود حداقل سال ۱۴۰۸ وارد بازار کار خواهد شد. در این مدت ممکن است بازار کار دندانپزشکان اشباع شده باشد. در آینده پژوهی علمی با توجه به آمار و احتمال سالهای قبل، تعداد فارغالتحصیلان، پراکندگی داوطلبان و …. شرایط ورود به بازار کار در اولویت انتخابها لحاظ خواهد شد.
آگاهی مشاور از قوانین به روز کشور و پذیرش دانشگاه ها
اطلاع از آخرین قوانین نظام وظیفه، قوانین پذیرش دانشجو، شرایط انتخاب رشته دانشجویان انصرافی و…
بهترین مشاور انتخاب رشته کنکور می تواند به کمک اطلاعات سال های قبل، تعداد ظرفیت ها در کنکور سال جاری، تغییرات سهمیه ها و پیش بینی استقبال دانش آموزان از رشته های خاص در همان سال بتواند قبولی فرد را در رشته های خاص حدس بزند. البته همانطور که گفته شد یک مشاور حرفه ای می تواند احتمال قبولی شما را عددی بین۱تا۹۹درصد حدس بزند و معمولا در رتبه های متوسط و بالا قطعیت وجود ندارد.
چرا باید با مشاور انتخاب رشته حرفه ای مشورت کرد؟
در سال های گذشته برخی از داوطلبان با رتبه های۱۰۰تا۵۰۰در پذیرش دانشگاه مردود شده بودند، یعنی در هیچ رشته ای پذیرفته نشدند. بعد از اعلام اعتراض به سازمان سنجش و رسانه ای شدن این موضوع، رئیس محترم سازمان سنجش و آموزش کشور اعلام کردند که این افراد در فرم انتخاب رشته خود، فقط۲یا۳رشته انتخاب کردند که در هیچ کدام پذیرفته نشدند. مثلا پزشکی دانشگاه تهران و پزشکی شهید بهشتی!
استدلال این افراد برای انتخاب فقط۲رشته، قبولی دوستان یا اقوام خود در سال های قبل با رتبه های بالاتر در این رشته ها بوده است. باز هم تاکید می کنم، هر سال به علت تغییر ظرفیت دانشگاه ها، تعداد داوطلبان، تغییر سهمیه ها انتخاب رشته مخصوص به خود را دارد و حتما باید به کمک یک مشاور آگاه و باتجربه و ظرفیت های اعلام شده در همان سال، انتخاب رشته کرد.
در طی فرآیند انتخاب رشته، یک مشاور حرفه ای می تواند آینده روشنی از بازار کار، ادامه تحصیل و یا حتی تغییر رشته به رشته دلخواه را ترسیم کند. همچنین با انتخاب های صحیح و اصولی می تواند احتمال قبولی شما را به۱۰۰درصد تبدیل کند. انتخاب رشته کنکور برای شما حکم آخرین پنالتی را در جام جهانی دارد. اگر به درستی از این موقعیت استفاده نکنید باید یکسال دیگر هم درس بخوانید، کلاس بروید و هزینه کنید.
با توجه به موارد ذکر شده می توانید مشاور انتخاب رشته با تجربه و حرفه ای را انتخاب نمایید.
مراحل انتخاب رشته
- برگزاری آزمونهای شخصیت شناسی، شغلی و روانشناسی
- آموزش مقدماتی انتخاب رشته
- معرفی رشته های دانشگاهی
- معرفی رشته های پولساز به غیر از رشته های معمول
- معرفی رشته هایی برای مهاجرت
- معرفی انواع دانشگاه ها از لحاظ مدرک، شهریه و…
- بررسی و آشنایی مقدماتی با آیتمهای کارنامه
- بررسی اولیه کارنامه و اعلام رنج قبولی
- انتخاب رشته دستی با داده های آماری تحلیل شده سال های گذشته
- انتخاب رشته دستی با داده های آماری سال۱۴۰۱، تخصیص سهمیه ها، ظرفیت ها
- انتخاب رشته با توجه به آینده پژوهی و صعود و سقوط رتبه های پذیرفته شده با توجه به اقبال عمومی (کاملا تخصصی و فقط توسط استاد امیر حسین افشار)
- بهینه سازی۱۵۰انتخاب
- کمک و پیشنهاد برای اولویت بندی رشته ها
- اعلام تغییرات دفترچه (در صورت انتشار اصلاحیه سازمان سنجش)
- بررسی و تایید نهایی
- ورود اطلاعات به سایت توسط دانش آموز و اولیا
- انتخاب رشته دانشگاه آزاد
خدمات انتخاب رشته پس از اعلام نتایج اصلی
- پیشنهاد و انتخاب از بین رشته های پذیرفته شده سراسری و آزاد
- کارنامه سبز
- تکمیل ظرفیت و…
رپورتاژ آگهی
استاد افشار خیلی حرفه ای و کاربلده
واقعا بهترین مشاور انتخاب رشته است