راهنمای ثبت برند!! [ مزایا و قوانین ثبت برند ]

dell ghatar.com ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ دیدگاه ۶

برند چیست؟ عنصر کلیدی معرف یک کالا و یا خدمات، برند آن است که می‌تواند منحصر به همان کالا یا خدمات باشد. هر چقدر علامت تجاری مبتکرانه و خلاقانه‌تر باشد خریدار را بیشتر به خود جذب می‌کند.

یکی از قدیمی‌ترین تعاریف علائم تجاری توسط انجمن بازاریابی آمریکا (AMA) در سال ۱۹۶۰ ارائه گردیده است. این تعریف بر اهمیت برند و علامت‌های به کار رفته در یک برند تجاری به عنوان مبنایی برای تمیز آن برند تجاری از برندهای دیگر تاکید می‌کند. بنا بر تعریف انجمن بازاریابی آمریکا علامت تجاری عبارت است از: یک اسم، علامت، نماد یا طرح، یا ترکیبی از آن‌ها به منظور شناسایی کالاها و خدمات ارائه شده توسط یک فروشنده یا گروهی از فروشندگان و تمیز دادن آن‌ها از محصولات رقبا.

ثبت برند

صفات مشخصه برند چیست؟!
صفات مشخصه برند تجاری، دارا بودن اصالت و تازگی است و این دو حاصل نمی‌شود مگر با ابتکار. با این حال استعمال یک علامت تجاری برای کالاهای غیر مشابه اشکال ندارد. چنانکه محصولات متعدد یک بازرگان می‌تواند دارای یک علامت باشد و دیگری نمی‌تواند در کالای مشابه علامت ثبت شده وی را بکار برد. اصالت به این معنی است که اختصاصی باشد و علامت استعمال شده از طرف دیگری در کالای مشابه نباشد.

مدارک لازم جهت ثبت برند چیست؟
با توجه به این که برند شما یک برند حقیقی است یا یک برند حقوقی مدارک متفاوتی برای اسکن و بارگذاری در سایت ثبت اسناد و املاک کشور مورد نیاز است. در این جا لازم به توضیح است که برند حقیقی در واقع برندی است که به نام یک شخص ثبت می‌شود و برند حقوقی برندی است که به نام یک شرکت به ثبت خواهد رسید.

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی عبارتند از:

  • کپی شناسنامه
  • کپی کارت ملی
  • کپی مجوز فعالیت شامل جواز تاسیس، پروانه‌ی بهره برداری، پروانه‌ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هرگونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی.

لازم به ذکر است در صورتی که نشان تجاری شما شامل حروف لاتین باشد لازم است اقدام به دریافت کارت بازرگانی کرده و کپی کارت بازرگانی خود را نیز در سایت قرار دهید.

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی عبارتند از:

  • کپی شناسنامه
  • کپی کارت ملی
  • کپی روزنامه‌ی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (نباید بیش‌تر از دو سال از آخرین تغییرات شرکت گذشته باشد.)
  • کپی مجوز فعالیت شامل جواز تاسیس، پروانه‌ی بهره برداری، پروانه‌ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هرگونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی

لازم به ذکر است در صورتی که نشان تجاری شما شامل حروف لاتین باشد لازم است اقدام به دریافت کارت بازرگانی کرده و کپی کارت بازرگانی خود را نیز در سایت قرار دهید.

چه علائمی غیر قابل ثبت هستند؟
مطابق ماده ۵ قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب ۱۳۱۰، علائم ذیل قابل ثبت نیستند.

۱.علائم دولتی، مملکتی و رسمی (مانند آرم جمهوری اسلامی ایران، هلال احمر و …)

۲.علائم منافی نظم یا عفت عمومی

۳.علائمی که عنوان یا اسم عمومی و مورد استفاده همگانی باشد مثل عنوان پارچه، ماشین و …

۴-علائمی که قبلاَ به ثبت رسیده باشند. (به منظور حصول اطمینان از عدم ثبت برند پیشنهادی خود می‌توانید به پایگاه اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور مراجعه نمایید ).

۵.کلمات یا عباراتی که به نوعی انتساب به سازمان‌ها یا مقامات رسمی ایران را تداعی یا القا نماید، از قبیل کلماتی چون انقلابی یا دولتی و نظایر آن‌ها

ثبت برند تجاری چه مراحلی دارد؟
متقاضیان جهت ثبت اظهارنامه‌ی برند می‌بایست با ورود به سایت ثبت اسناد و املاک کشور اقدام به ثبت برند نمایند. این سامانه جهت ثبت علائم تجاری در نظر گرفته شده است و شما می‌توانید بدون مراجعه‌ی حضوری به اداره‌ی ثبت علائم تجاری، علامت خود را ثبت نمایید.

ثبت برند تجاری

مراحل و راهنمای ثبت برند تجاری:

۱.انتخاب نام برند:

این نام نباید قبلا ثبت شده باشد. قابلیت ثبت داشته باشد.

۲. استعلام نام قبل از ثبت.

۳. آماده کردن مدارک مورد نیاز.

تنها بعد از تایید اولیه برند در سایت، باید نسخه فیزیکی مدارک را تحویل اداره ثبت بدهید و تا قبل از آن نیاز نمی‌باشد.

۴. ثبت اظهارنامه در سایت اداره مالکیت.

بعد از نام نویسی اولیه جهت تایید حساب کاربری برگه‌ای را که سایت مالکیت معنوی اداره به شما می‌دهد باید به یکی از دفترخانه‌های اسناد رسمی مراجعه و گواهی امضا جهت تایید حساب دریافت نمایید. سپس با بارگذاری آن در سایت، نام کاربری و کلمه عبور دریافت نمایید.

بعد از تایید حساب کاربری، به بخش ثبت اظهارنامه برند مراجعه و در اینجا لازم است برخی مدارک از جمله کپی شناسنامه، کپی کارت ملی، جواز فعالیت، نمونه برند پیشنهادی در اندازه ۶*۶ سانتی متر و در صورت ثبت برند لاتین، کارت بازرگانی خود را در سیستم آپلود نمایید.

۵. پرداخت هزینه اظهارنامه در سایت

۶. چاپ آگهی تقاضای ثبت در روزنامه رسمی

پس از بررسی اظهارنامه شما در مدت ۱۰ الی ۱۵ روز ، در صورتی که ثبت برند شما بلامانع تشخیص داده شود، درخواست ثبت برند شما به روزنامه رسمی ارسال می‌شود.

۷. مراجعه حضوری به اداره مالکیت:

در صورتی که شخصی نسبت به ثبت علائم تجاری شما اعتراض نداشته باشد، بعد از گذشت ۳۰ روز از چاپ روزنامه رسمی، اظهارنامه ثبت شده از طرف کارشناسان مورد تایید واقع می‌شود. پس از دریافت پیامک تایید لازم است به صورت حضوری به اداره مالکیت معنوی کشور مراجعه نمایید.

۸. پرداخت حق الثبت برند:

پس از تایید ثبت علامت تجاری و تحویل اصل مدارک یا کپی برابر اصل آن به اداره، در سامانه ثبت برند به شما اجازه داده می‌شود که حق الثبت را پرداخت نمایید.

هزینه حق الثبت برای یک طبقه به شرح زیر است:

ثبت برند حقیقی ۱۲۰ هزار تومان + هر طبقه اضافه ۱۰ هزار تومان

ثبت برند حقوقی ۲۴۰ هزار تومان + هر طبقه اضافه‌تر ۲۰ هزار تومان

یعنی اگر شما یک برند شخصی را در ۳ طبقه ثبت می‌کنید هزینه حق الثبت آن اینگونه محاسبه می‌شود.

۱۲۰ هزار تومان ( به ازای یک طبقه پایه ) + ۲۰ هزار تومان ( دو طبقه اضافه‌تر ) در مجموع ۱۴۰ هزار تومان برای ۳ طبقه.

۹. پرداخت هزینه روزنامه رسمی نوبت دوم

۱۰. تصدیق ۱۰ ساله ثبت برند

در نهایت نیز گواهی ۱۰ ساله برند خود را دریافت می‌کنید. پس از چاپ دو روزنامه رسمی، یک نسخه از این دو روزنامه را بایستی به همراه اظهارنامه ثبت برند و نمونه برند ۶*۶ (۱۰ تصویر در یک صفحه) به اداره مالکیت معنوی ببرید و با ارائه رسید، سند برند ثبت شده را تحویل بگیرید.

مدت اعتبار برند چقدر است؟
مدت اعتبار برند و لوگو ۱۰ سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن می‌باشد. این مدت با درخواست مالک آن برای دوره‌‌های متوالی ۱۰ ساله با پرداخت هزینه مقرر، قابل تمدید است‌. یک مهلت ارفاقی ۶ ماهه که از پایان دوره شروع می‌شود، برای پرداخت هزینه تمدید، با پرداخت جریمه تأخیر، در نظر گرفته می‌شود که رقمی حدود یک دوم رقم ثبت برند می‌باشد.

مدارک تمدید برند بعد از ۱۰ سال:
مدارک تمدید برند (مدارک ثبت برند) بسیار متفاوت با مدارک ثبت برند می‌باشد.

  • برابر اصل مدارک هویتی شخصی حقیقی و یا شخص حقوقی
  • برابر اصل مجوزهای ثبت برند
  • اصل تصدیق برند
  • روزنامه رسمی تمدید برند
  • پرداخت حق الثبت تمدید برند

ثبت برند چه مزایایی دارد؟
ثبت برند مزایای بسیاری دارد که در اینجا به چند مورد از برترین‌ مزایای ثبت آن اشاره می‌کنیم:

۱-یک برند خوب می‌تواند مانند یک میان بر ذهن انسان را در برخورد با حجم بالای اطلاعات بازاریابی به مقصد برساند. به عنوان آیتمی بسیار ارجح‌تر از دیگر آیتم‌ها، ذهن مشتری‌ها را به سمت برند اصلی حفظ کند. مثلا وقتی نام سامسونگ را می‌شنوید چه چیز در ذهن شما تداعی می‌شود؟

۳- برندها باعث بروز رفتاری متمایز از سایر رفتارهایی که یک مصرف کننده دارد می‌شوند. باعث تشویق برای خرید می‌شود و هیجان را به دل جامعه می‌آورد.

۴- به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا محصولاتشان را از یکدیگر متمایز سازند. ابزاری نیز برای بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت شرکت‌ها هستند.

۵- اجازه استفاده از آن‌ها به اشخاص ثالث داده می‌شود و منبع مستقیم درآمد از حق امتیازها می‌باشند. جزء ضروری موافقت نامه‌های اعطاء نمایندگی هستند.

۶- با ثبت برند افراد سرمایه گذار اعم از حقیقی یا حقوقی (سایر شرکت‌ها) تمایل بیشتری برای همکاری با شرکت پیدا خواهند کرد. سرمایه گذاران مطمئنا در پی سرمایه گذاری در شرکتی هستند که سود سرمایه گذاری در آن بالا باشد. زمانی که شرکت شما برند خود را ثبت نماید شاهد جذب سرمایه گذاران بیشتری برای همکاری و مشارکت در فعالیت آن خواهید بود.

برند خوب چه برندی است؟
برندی که از برندهای دیگر متمایز بوده و نسبت به آن‌ها برتری داشته باشد.

برندی که می‌تواند احساسات مشتریان را به خاطر همراهی با برند برانگیخته کند.

برندی که بتواند به خواسته‌های مشتریان ارزش دهد و به ارزش‌ها پایبند بماند.

برند باید بتواند برای شما سرمایه ایجاد کند نه این که فقط مستلزم صرف هزینه از جانب شما باشد.

مهم است که فرهنگ با ارزش بودن برندتان در میان پرسنل رواج داشته باشد.

و در آخر باید بتوانید نیازهای مشتریان خود را مدیریت کنید.

مشاوره جهت ثبت برند

مشاوره جهت ثبت برند!!!
شما می‌توانید به راحتی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه کنید و برند خود را به ثبت برسانید، اما ممکن است وقت روند کارهای اداری را نداشته باشید. هم چنین ممکن است هنوز برند و نشان تجاری خود را انتخاب نکرده‌اید و یا نسبت به آن شک دارید. با توجه به این شک و شبهه در ذهن شما ایجاد شده است، ممکن در آینده‌ای نزدیک بخواهید نام برند خود را تغییر دهید که باید دوباره هزینه‌های اضافی پرداخت کنید. پس اگر می‌خواهید به صورت قاطع برند خود را به ثبت برسانید، طوری که در آینده نخواهیم دوباره آن را تغییر دهیم، بهتر است از نظرات کارشناسان آسان ثبت در این زمینه استفاده کنید.

منظور از طبقات ثبت برند چیست؟
به احتمال زیاد شما پس از ثبت علامت تجاری و مسائل مربوط به آن، بسیار شنیده‌اید که گفته می‌شود برند پیشنهادی باید در طبقه خاص خود منحصر به فرد باشد. اما منظور از این طبقه و طبقه بندی در ثبت برند چیست؟

منظور از طبقه بندی در ثبت برند و علائم تجاری این است که محصولات و کالاها یا خدمات مختلف در طبقه‌های خاصی قرار می‌گیرند و ثبت برند مشابه در آن طبقه است که غیرمجاز می‌شود.

به عنوان مثال:
طبقه اول شامل مواد شیمیایی صنعتی، آزمایشگاهی و همچنین مواد شیمیایی مورد استفاده در عکاسی، کشاورزی، نگهدارنده‌های غذایی، چسب‌های صنعتی، رزین‌های مصنوعی، مواد مورد استفاده در لحیم کاری و آبکاری، ترکیبات دباغی، مواد اطفای حریق و … است.

وقتی یک شرکت تولید کننده مواد شیمیایی صنعتی برند خاصی را به نام خود به ثبت می‌رساند دیگر هیچ شرکتی فعال در زمینه موارد مذکور در طبقه اول مجاز به ثبت برند مشابه به آن نیست.

طبقه دوم شامل رنگ‌ها، لاک‌ها، روغن‌ها، مواد ضد زنگ، صمغ‌های طبیعی، چاپگرها، مواد تثبیت کننده رنگ، ورق‌های نقاشی و … است

طبقه سوم بیشتر مواد آرایشی و بهداشتی را شامل می‌شود.

طبقه بندی خدمات نیز در دسته بندی‌های مختلف خدماتی چون خدمات ساختمانی، تعمیرات و نصابی را از خدمات بیمه و امور مالی و پولی مجزا ساخته است. این یک نمونه از طبقه‌بندی در انواع خدمات می‌باشد. در قانون تجارت کشور طبقه بندی علامت تجاری در ۴۵ طبقه صورت گرفته است که طبقات ۱ تا ۳۴ مخصوص محصولات و کالاها و طبقات ۳۵ تا ۴۵ طبقات مخصوص خدمات هستند.

لازم به ذکر است که برخی افراد در مراجعه به منابع مربوط به طبقه بندی کالاها و خدمات نمی‌توانند صنف مورد نظر خود را بیابند؛ به یاد داشته باشید که هر یک از مواردی که در طبقه خاصی قرار می‌گیرند خود دارای زیر شاخه‌هایی هستند که ممکن است فعالیت مورد نظر شما در زیر مجموعه وجود داشته باشد.

رپورتاژ آگهی

5 1 رای
امتیازدهی به مطلب

جدیدترین مطالب قطار وبگردی را از دست ندهید!

شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه ها

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx