آنچه باید درباره وکیل دعاوی بدانید

dell ghatar.com ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ دیدگاه ۱۰

برای اینکه بتوانیم انجام امور حقوقی و قضائی خود را به بهترین شکل و با کمترین ریسک ممکن به پایان برسانیم باید به سراغ متخصصین این حوزه یعنی وکلای دادگستری برویم. برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید در انتخاب خود نهایت دقت را به خرج دهیم، بنابراین آشنایی بیشتر با وکلا و همچنین آگاهی نسبت به برخی از نکات مهم در هنگام مراجعه به وکیل از قبیل  تخصص و زمینه کاری الزامی میباشد.

وکیل دعاوی کیست

بدین ترتیب موارد مهمی که باید هنگام مراجعه به وکیل دعاوی بدانید در ذیل این مطلب به طور مختصر و مفید بیان شده است.

وکیل دعاوی چه کسانی هستند؟

حقوقدانان پس از دریافت حداقل مدرک کارشناسی از رشته حقوقی یا یکی از رشته های زیر مجموعه، در آزمون هایی که از سوی کانون وکلای دادگستری یا قوه قضائیه برگزار میشود شرکت کرده و از این مراجع صالح، پروانه وکالت دریافت کنند.
سپس میتوانند به ارائه خدمات حقوقی به متقاضیان بپردازند. پس یکی از نکات مهم هنگام مراجعه به وکیل بررسی پروانه وکالت وی میباشد. زیرا تنها نظارت از سوی مقامات صالح بر افعال و اقدامات این افراد صورت میگیرد و کمک و راهنمائی گرفتن از سایر افراد در این زمینه تضمین شده نمیباشد.
وکیل دعاوی وکلایی هستند که به صورت تخصصی در دعاوی حقوقی یا کیفری حضور فعال داشته و برای دریافت رای به نفع موکل خود تلاش میکنند. خدمات این وکیل شامل تمامی موارد از قبیل دفاع شفاهی و کتبی در دادگاه میباشد.

وظیفه وکیل دعاوی

وکیل دعاوی با توجه به جایگاه ویژه ای که دارد وظایف خاصی بر عهده ایشان قرار میگیرد. برای اینکه کیفیت خدمات دریافتی از وکیل بالاتر برود باید وظایف وی نسبت به خودتان را بدانید که از قرار ذیل است:

اطلاع دقیق از مسئله و مشکلی که سبب بروز دعوای کیفری یا حقوقی شده است

در ابتدای امر وکیل باید به صورت دقیق به بیانات موکل خود گوش فرا دهد تا از جزئیات مطلع شود تا در صورت لزوم از آنها برای دفاع از وی استفاده نماید و همچنین در صورتی که موکل از بیان برخی جزئیات به دلیل سهل انگاری گذر کرد از وی جویا شود.

بررسی مدارک و مستندات پرونده

وکیل در این بخش باید مدارک و شواهدی که برای اثبات محق بودن موکل خود است را بررسی کرده تا بداند در زمان لزوم به چه مواردی میتواند استناد نماید.

ارائه مشاوره حقوقی برای انجام اقدامات و همچنین ترسیم مسیر قضائی

پس از اطلاع دقیق از جزئیات پرونده و همچنین بررسی مدارک و مستندات، وکیل دعاوی باید به راهنمائی موکل خود در این زمینه پرداخته و همینطور مسیر قضائی پیش رو برای رسیدن به نتیجه مطلوب را ترسیم کند تا موکل وی دید کلی نسبت به مسئله داشته باشد.

بیان احتمالات نتیجه پرونده

در این بخش وکیل باید صادقانه به موکل خود احتمال پیروزی یا شکست در دعوای پیش رو را بیان کند. اما توجه داشته باشید که صدور رای بر عهده قاضی پرونده است پس وکیل تنها میتواند آنرا بر اساس مدارک و موارد مشابه پیش بینی نماید و هیچ یک از وکلای دادگستری امکان تضمین نتیجه رای را نخواهد داشت.

اقدام به دفاع از موکل در دادگاه

سپس با گذر از موارد بالا وکیل باید به صورت فعالانه به دفاع مستحکم از موکل خود در مراجع قضائی صالح انجام دهد و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار ننماید.

وکیل دعاوی در ایران

تفاوت وکیل دعاوی با سایر وکلای دادگستری

تفاوتی که میتوان در این میان به آن اشاره کرد مربوط به حوزه فعالیتی وکلای دادگستری میباشد. برخی از وکلا در جلسات دادگاه حضور پیدا نمیکنند و خدمات حقوقی خود را در جهت راهنمائی و تشویق موکلین قرار داده اند.
اما وکیل دعاوی به نمایندگی از موکل خود در جلسات رسیدگی دادگاه حضور پیدا کرده و با ارائه دلایل و شواهد محکمه پسند تمام تلاش خود را جهت دریافت رای انجام میدهد.

اهمیت استفاده از وکیل دعاوی

تحلیل و تجزیه مسائل حقوقی باید بر اساس قوانین و مقررات روز صورت بگیرد و همچنین باید در مسیرهای پیچیده قضائی بر اساس اصول کلی حقوقی گام برداشته شود در غیر این صورت رسیدن به نتیجه مطلوب برای افراد بسیار سخت و دشوار میباشد.
این مسیر دشوار به همراه صرف هزینه های زیادی در این زمینه است و ممکن است با صرف زمان زیادی نیز همراه باشد. بدین صورت وکلا میتوانند در کمتر شدن هزینه ها و کوتاه تر شدن مسیر قضائی نقش بسیار کلیدی ایفا کنند.

انواع تخصص های وکیل در دعاوی

دعاوی و مسائل حقوقی و کیفری زیادی ممکن است در دادگاه از سوی افراد مطرح گردد. به دلیل گستردگی زیادی که در زمینه وجود دارد وکلا برای حوزه فعالیت های خود بخشی از آنها را مشخص کردند که تنها در آن زمینه فعالیت میکنند.
اما اگر به طور کلی بخواهیم به بررسی آن بپردازیم، تخصص وکلا به دو بخش اصلی حقوقی و کیفری تقسیم بندی میشود.
وکلای حقوقی در دعاوی حقوقی مانند دعاوی خانواده، دعاوی بانکی، مالی، قراردادی و … فعالیت میکنند و وکلای کیفری در پرونده هایی فعالیت میکنند که موضوع اصلی آن ارتکاب یکی از جرایم نامبرده در قانون مجازات است. برای مثال دعاوی مانند کلاهبرداری، سرقت، ضرب و شتم و قتل نمونه هایی از دعاوی کیفری میباشد.

هزینه های دادرسی بر عهده وکیل است یا خیر؟

یکی از سوالات مهم موکلین برای سپردن دعاوی خود به وکیل در زمینه پرداخت هزنیه های دادرسی میباشد. باید بدانید این مسئله از مواردی هست که باید میان وکیل و موکل توافق صورت بگیرد.
حق الوکاله ای که به وکیل برای حضور در دادگاه تعلق میگیرد گاهی شامل پرداخت هزینه های دادرسی هست و در برخی موارد جدای از آن است و صرفا شامل دستمزد وکیل میباشد.
اما به صورت معمول توافقی که میان وکیل و موکل صورت میگیرد این است که پرداخت هزینه های دادرسی بر عهده موکل است و حق الوکاله تعیین شده صرفا دستمزد وکیل است.

بهترین وکیل برای حضور در دعاوی

برای اینکه اطمینان داشته باشید وکیلی که انتخاب کرده اید بهترین وکیل حوزه دعاوی میباشد توجه به نکات زیر الزامی است.
. بررسی تخصص وکیل: وکیل مورد نظر باید در زمینه مسئله حقوقی شما دارای دانش تخصصی باشد.
. تجربه کاری: تجربه وکیل میتواند در زمان مواجهه پرونده با گره های کور به کمک موکلین بیاید و در حل مسائل آنها را یاری نماید.
. تعهد کاری بالا
. صداقت در حرف و عمل خود

آخرین کلام
از آنجایی که اعطای وکالت به وکیل در دعاوی مهمترین مسئله برای پیروزی در آن میباشد رعایت و توجه به نکات و مسائلی که در بالا ذکر شد بسیار لازم و ضروری میباشد. پس بهتر است پیش از هر انتخابی با توجه به معیارهای بیان شده وکیل مورنظر را مورد بررسی قرار دهید.

5 1 رای
امتیازدهی به مطلب

جدیدترین مطالب قطار وبگردی را از دست ندهید!

شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه ها

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx