دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت؛ راه‌حلی مدرن برای لبخندی جذاب

dell ghatar.com ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ دیدگاه ۳۷

داشتن دندان‌هایی سالم و زیبا یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش اعتمادبه‌نفس و کیفیت زندگی است. با پیشرفت علم دندانپزشکی، راه‌حل‌های مدرن و مؤثری برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته ارائه شده است. یکی از این روش‌ها، دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت است که به دلیل مزایای فراوانش، به یکی از پرطرفدارترین گزینه‌ها در کلینیک‌های دندانپزشکی تبدیل شده است. در واقع می‌توان گفت این نوع دندان مصنوعی از جدیدترین تکنولوژی در علم دندانپزشکی بهره می‌برد و البته یکی از گرانترین روش‌ها در کاشت دندان مصنوعی به شمار می‌رود.

دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت چیست؟

در راستای ارائه توضیحات کامل درباره ایمپلنت، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت چیست؟ پاسخ این است که دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت ترکیبی از دو تکنولوژی پیشرفته علم دندانپزشکی است: ایمپلنت‌های دندانی و دندان مصنوعی. ایمپلنت‌ها پیچ‌هایی از جنس تیتانیوم هستند که در داخل استخوان فک قرار داده می‌شوند و مانند ریشه‌های طبیعی دندان عمل می‌کنند. پس از جای‌گذاری ایمپلنت‌ها و جوش خوردن آن‌ها به استخوان، دندان‌های مصنوعی به‌صورت محکم و کاملا ایمن روی ایمپلنت‌ها نصب می‌شوند. این روش یک جایگزین مناسب برای پروتزهای قدیمی و متحرک است که در دهان جا‌به‌جا می‌شوند و حس طبیعی بودن کمتری به بیمار می‌دهند.

دندان مصنوعی بر پایه ایپملنت

انواع دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت شامل موارد زیر هستند:

  • دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت میله‌ای: در این نوع از دندان مصنوعی ثابت، ایمپلنت‌ها از طریق یک نوار میله‌ای که به شکل حالت لثه ساخته شده است، به هم متصل می‌شوند و در داخل استخوان فرو می‌روند تا دندان مصنوعی بر روی آنها نصب شود.
  • دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت توپی: در این نوع از دندان مصنوعی در هر ایمپلنت یک اتصال وجود دارد که به صورت مستقل در داخل لثه تعبیه می‌شوند. دلیل نامگذاری این نوع از دندان مصنوعی شکل اتصال ایمپلنت‌ها بر روی لثه است که از بالا شبیه توپ است.

بسیاری از متخصصان دندانپزشکی معتقدند که نوع دوم یعنی ایمپلنت توپی شکل از استحکام و دوام بیشتری برخوردار است.

مزایای دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت

با توجه به ویژگی‌های دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت مزایای زیادی را می‌توان درباره آن عنوان کرد که مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

ثبات و استحکام بالا

ایمپلنت‌ها با اتصال مستقیم به استخوان فک، پایه‌ای مستحکم برای دندان مصنوعی فراهم می‌کنند. این ویژگی باعث می‌شود دندان مصنوعی کاملاً ثابت بماند و بیمار بتواند با اطمینان غذا بخورد و صحبت کند. بسیاری از افراد این نوع دندان مصنوعی را به دلیل وجود چنین ویژگی مهمی انتخاب می‌کنند که البته این کار حتما باید با مشورت متخصصان دندانپزشکی صورت بگیرد.

ظاهر طبیعی

یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل محبوبیت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت، ظاهر طبیعی آن است. طراحی این دندان‌ها به گونه‌ای است که از نظر شکل، اندازه و رنگ کاملاً شبیه به دندان‌های طبیعی هستند؛ به همین دلیل توسط اقشار مختلف به‌ویژه افراد جوان بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند.

حفظ استخوان فک

یکی از مشکلات ازدست‌دادن دندان، تحلیل رفتن استخوان فک است. ایمپلنت‌ها با تحریک استخوان فک، از این تحلیل جلوگیری می‌کنند و سلامت فک را حفظ می‌کنند. این ویژگی به نوعی در حفظ زیبایی ظاهری هم موثر است و از تغییر شکل صورت شما بر اثر تحلیل فک پیشگیری می‌کند.

احساس راحتی بیشتر بیمار

برخلاف پروتزهای متحرک، دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت هیچ‌گونه لغزش یا حرکت اضافی در دهان ندارد و نیازی به استفاده از چسب دندان مصنوعی نیست. شما می‌توانید در هنگام صحبت کردن و جویدن غذا عملکردی بسیار شبیه دندان طبیعی را از این نوع دندان مصنوعی ببینید.

طول عمر بالا

با مراقبت صحیح، ایمپلنت‌های دندانی و دندان مصنوعی بر پایه آن‌ها می‌توانند تا چندین سال عمر کنند و به همین دلیل به دندان‌های مصنوعی مادام‌العمر نیز شهرت دارند.

اصلاح طرح لبخند

استفاده از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت یکی از روش‌هایی است که برای اصلاح لبخند و بازیابی زیبایی چهره شما مورد استفاده قرار می‌گیرد.

افزایش قدرت جویدن

دندانهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت بسیار محکم هستند و به همین جهت شما خواهید توانست غذای خود را به صورت کامل و با قدرت بجوید.

کمک به بهبود هضم مواد غذایی

به دلیل این که جویدن غذا توسط دندان های مصنوعی ایمپلنتی به صورت کامل صورت می‌گیرد، مواد غذایی به راحتی نرم می‌شوند و هضم آنها آسان‌تر خواهد بود.

بهبود قدرت تکلم

با کاشت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت در دهان خود تغییر چشمگیری در تکلم خود احساس خواهید کرد و این نوع از دندان مصنوعی در این مورد تفاوت آشکاری با دندان مصنوعی متحرک دارد.

فرایند کاشت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت در یک کلینیک دندانپزشکی

متخصصان در کلینیک دندانپزشکی با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها و بهترین مواد، خدمات کاشت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت را ارائه می‌دهند. مراحل این فرایند عبارتند از:

مشاوره و ارزیابی اولیه

در اولین جلسه، پزشکان متخصص وضعیت دندان‌ها و استخوان فک شما را بررسی می‌کنند. در این مرحله با استفاده از عکس‌برداری دیجیتال و اسکن سه‌بعدی، جزئیات دقیق دهان و فک شما توسط پزشک بررسی می‌شود.

جراحی کاشت ایمپلنت

در این مرحله، ایمپلنت‌ها به‌صورت کاملا ایمن و محتاطانه در استخوان فک جای‌گذاری می‌شوند. این جراحی با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته و بی‌حسی موضعی انجام می‌شود تا بیمار هیچ‌گونه درد یا ناراحتی احساس نکند. در این مرحله اگر لازم باشد، عمل پیوند استخوان نیز انجام می‌شود.

دوره بهبود

پس از کاشت ایمپلنت‌ها، مدتی برای جوش خوردن آن‌ها به استخوان فک لازم است. این دوره معمولاً بین ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد.

ساخت دندان مصنوعی در آزمایشگاه

در این مرحله با توجه به تعداد دندان‌ها قالب گیری صورت می‌گیرد و برای ساخته‌شدن به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

نصب دندان مصنوعی

در مرحله آخر پس از جوش خوردن ایمپلنت‌ها، دندان‌های مصنوعی سفارشی که متناسب با شکل دهان شما ساخته شده‌اند، توسط دندانپزشک نصب می‌شوند.
البته در نظر داشته باشید که ویژگی‌های ایمپلنت تنها به چند مزایا خلاصه نمی‌شود و برخی از معایب را هم می‌توان برای آن برشمرد؛ از جمله معایب دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت می‌توان به مواردی نظیر نیاز به جراحی، نصب مشکل با مراحل پیچیده، غیرقابل استفاده برای برخی از افراد و همچنین قیمت بالای آن اشاره کرد.

مراقبت‌های لازم پس از کاشت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت

بعد از این که دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت در دهان شما نصب گردید، متخصصان کلینیک دندانپزشکی روش‌هایی را برای مراقبت از آنها به شما توصیه خواهند کرد. برای افزایش طول عمر ایمپلنت‌ها و دندان مصنوعی، اقدامات زیر را جدی بگیرید:

  • به صورت منظم مسواک بزنید و از نخ دندان به‌صورت منظم روزی چند بار استفاده کنید.
  • برای چکاپ و تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌ها به صورت دوره‌ای به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • از جویدن غذاهای سخت و شکستن دانه‌های سفت با دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت بپرهیزید؛ زیرا این کارها ممکن است به دندان مصنوعی شما آسیب بزنند و باعث لقی یا شکسه‌شدن آنها شوند.
  • اگر از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت میله‌ای استفاده می‌کنید، باید حداکثر سالی یک بار برای تعویض اتصالات آن اقدام کنید.

طبق نظر متخصصین حرفه‌ای و مجرب دندانپزشکی اگر شما به دنبال دندان مصنوعی دائمی، طبیعی و راحت برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته خود هستید، دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت بهترین گزینه برای شما خواهد بود. با انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی معتبر و مطمئن می‌توانید از خدمات حرفه‌ای پزشکان مجرب بهره‌مند شوید. توصیه ما این است برای دریافت مشاوره رایگان و تعیین وقت، با کلینیک دندانپزشکی مستر دندان تماس بگیرید و گامی موثر در جهت ایجاد لبخندی زیبا و سالم بردارید.

رپورتاژ آگهی

5 1 رای
امتیازدهی به مطلب

جدیدترین مطالب قطار وبگردی را از دست ندهید!

شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه ها

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx