ویدیو/ شکار اشک و سوگواری؛ طعنه سنگین ترانه علیدوستی به پاپاراتزی‌های وطنی

hana ghatar.com ۱۲ آبان ۱۴۰۵ دیدگاه ۱۱۶

هجوم دوربین‌به‌دستان به مراسم‌های سوگواری و تبدیل کردن حریم خصوصی اندوه آدم‌ها به ابزاری برای جذب کلیک، بار دیگر با اعتراض ترانه علیدوستی در مراسم وداع با پدرش، ابعاد تکان‌دهنده و تاسف‌بار خود را عیان کرد.

پدیده‌ی «پاپاراتزی‌های وطنی» و هجوم دوربین‌به‌دستانی که برای چند ثانیه جلب توجه بیشتر و جذب چند کلیک، در مراسم ختم به جان بازیگران و چهره‌های شناخته‌شده می‌افتند، یکی از تلخ‌ترین جلوه‌های سقوط اخلاقی در فضای رسانه‌ای و اجتماعی ماست.

مرگ، تا پیش از این، نقطه‌ی پایان نمایش بود؛ حریمی امن برای شکستن، گریستن بی‌نقاب و زار زدن در خلوتی به دور از نگاه‌های کنجکاو و مزاحم دیگران. اما گویی این قاعده نیز در روزگار ما به فراموشی سپرده شده است؛ روزگاری که در آن، حتی جنازه و تابوت و گور هم بهانه‌ای برای تولید محتوا و کسب درآمد از لایک و بازدید شده‌اند.

کافی است چراغ زندگی چهره‌ای خاموش شود یا عزیزی از دست برود؛ پیش از آنکه غبار سرد اندوه بر مزار بنشیند، لشکری از دوربین‌به‌دستان و موبایل‌به‌کف‌ها از راه می‌رسند. برای این جماعت، مراسم سوگواری نه مکانی برای همدردی و احترام، بلکه صحنه‌ای برای شکار اشک، ثبت چشم‌های پف‌کرده و به بند کشیدن خصوصی‌ترین لحظات اندوه آدم‌ها در قاب لنزهای گرسنه است.

  علت درگذشت حمید علیدوستی چه بود؟

نمونه بارز این بی‌اخلاقی را می‌توان در ویدیوهای مراسم وداع با زنده‌یاد حمید علیدوستی دید؛ جایی که ترانه علیدوستی در میان اندوه از دست دادن پدر، ناچار می‌شود با صدایی گرفته از عکاسان بخواهد دورش را خلوت کنند تا حداقل بتواند مراسم را ببیند. بازیگر بخت‌برگشته‌ای که برای ادای احترام و همراهی با بازماندگان آمده، ناچار است از میان دیواری متراکم از «دوربین‌به‌دستان» عبور کند؛ کسانی که گویی نه معنای سوگواری را می‌فهمند و نه کمترین درکی از حریم شخصی و حرمت انسان دارند.

5 1 رای
نظر شما برای ما مهمه
منبع: صفحه تئاتر آنلاین

جدیدترین مطالب قطار وبگردی را از دست ندهید!

شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه ها

guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx