حملات جدید آمریکا به ایران؛ لغو مجوز فروش نفت و حمله به هرمزگان

baran ghatar.com ۱۷ تیر ۱۴۰۵ یک دیدگاه ۵۱

وزارت خزانه‌داری آمریکا با لغو مجوز فروش نفت ایران، پایان معافیت شرکت‌های فعال در تجارت نفت و پتروشیمی ایران را اعلام کرد. این تصمیم همزمان با تشدید تنش‌های نظامی و گزارش‌هایی درباره حملات آمریکا به اهدافی در هرمزگان و ادعاهای جدید مقام‌های آمریکایی درباره تنگه هرمز منتشر شده است.

حمله ایران به پایگاههای آمریکا

وزارت خزانه‌داری آمریکا از لغو مجوز فروش نفت ایران خبر داد؛ تصمیمی که به گفته مقام‌های آمریکایی، در واکنش به تحولات اخیر در تنگه هرمز اتخاذ شده و از روز سه‌شنبه اجرایی شده است. این اقدام در شرایطی انجام می‌شود که همزمان گزارش‌هایی از حملات جدید آمریکا به برخی مناطق جنوب ایران منتشر شده است.

لغو مجوز فروش نفت ایران توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا

براساس اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (OFAC) مجوزی را که در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۶ صادر شده بود، لغو کرده است. این مجوز پیش‌تر امکان تولید، حمل، تحویل و فروش نفت خام، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی با منشأ ایران را تا ۲۱ اوت فراهم می‌کرد.

به گفته یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه CNBC، این تصمیم در پاسخ به آنچه واشنگتن «اقدامات ایران در تنگه هرمز» توصیف کرده، اتخاذ شده است. این مقام مدعی شد که اجرای تفاهم میان دو کشور وابسته به عملکرد تهران بوده و ایران تنها در صورت پایبندی به تعهدات، از مزایای آن بهره‌مند خواهد شد.

  شب گذشته، پروار جنگنده و انفجار در نقاطی از تهران

بر اساس دستور جدید، از ۷ ژوئیه هرگونه خرید یا بارگیری جدید نفت خام، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی ایران ممنوع است. همچنین شرکت‌هایی که براساس مجوز قبلی فعالیت می‌کردند، تا ۱۷ ژوئیه فرصت دارند قراردادها و معاملات پیشین خود را به پایان برسانند.

واکنش پیشین رئیس‌جمهور ایران

پیش از این، مسعود پزشکیان در پیامی خطاب به دولت آمریکا تأکید کرده بود که تفاهم میان دو طرف، تعهدی متقابل است و در صورت پایبندی واشنگتن به توافق، ایران نیز به تعهدات خود عمل خواهد کرد. وی همچنین بر تکیه بر عقلانیت و دفاع قاطع از منافع کشور در برابر تهدیدها تأکید کرده بود.

گزارش‌ها از حملات به هرمزگان

همزمان با انتشار خبر لغو مجوز فروش نفت ایران، گزارش‌هایی از وقوع حملات در استان هرمزگان منتشر شد. مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان اعلام کرد دود سیاه مشاهده‌شده در بندرعباس ناشی از اصابت پرتابه به اسکله صیادی و آتش گرفتن تعدادی از شناورهای صیادی بوده است.

  قالیباف خطاب به مردم آمریکا: دلتان برای قیمت فعلی بنزین تنگ می‌شود!

همچنین یک منبع نظامی از اصابت مجدد پرتابه به دکل‌های مخابراتی شرق هرمزگان در محدوده سیریک خبر داد. استانداری هرمزگان نیز اعلام کرد تاکنون گزارشی از مصدومیت غیرنظامیان در این حملات دریافت نشده است.

ادعاهای تازه رسانه‌ها و مقام‌های آمریکایی

رسانه آمریکایی اکسیوس به نقل از یک مقام این کشور مدعی شد که حملات اخیر آمریکا از نظر گستره و شدت، چهار تا پنج برابر بزرگ‌تر از عملیات‌های پیشین بوده است.

شبکه CNN نیز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که این عملیات‌ها «تنبیهی» بوده و احتمال دارد برای مدتی ادامه داشته باشند.

در همین حال، وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع آمریکایی مدعی شد ناوهای جنگی ایالات متحده همچنان در حالت آماده‌باش قرار دارند تا در صورت تصمیم واشنگتن، محاصره بنادر ایران را بار دیگر اجرا کنند.

ارتش آمریکا نیز در بیانیه‌ای ادعا کرد که آغاز این حملات در واکنش به حملات منتسب به ایران علیه سه کشتی تجاری در حال عبور از تنگه هرمز صورت گرفته است.

5 1 رای
امتیازدهی به مطلب
منبع: انتخاب نیوز

جدیدترین مطالب قطار وبگردی را از دست ندهید!

شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه ها

guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
1
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx