وقتی مجری صداوسیما گفت: جنوب ایران فدای جنوب لبنان+ ویدیو

abbas ghatar.com ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ دیدگاه ۲۸

اظهارنظر «جنوب ایران فدای جنوب لبنان» از سوی یک مجری صداوسیما، در میانه روزهایی که جنوب کشور زیر فشار حملات قرار دارد، موجی از واکنش‌ها را برانگیخته است. این جمله نه یک لغزش ساده، بلکه بازتاب نوعی نگاه در بخشی از رسانه ملی است؛ نگاهی که در ماه‌های اخیر بارها در قالب رفتارها و گفته‌های جنجالی از آنتن تلویزیون بیرون زده و شکاف میان جامعه و رسانه رسمی را عمیق‌تر کرده است.

ماجرای اخیر از آن‌جا آغاز شد که یکی از مجریان صداوسیما در تحلیل واکنش مردم به حملات اخیر، گفت: «جنوب ایران فدای جنوب لبنان». او این گزاره را با استدلالی عجیب توجیه کرد؛ اینکه برخی از مردم در روز آغاز حمله آمریکا شادی کردند، پس اکنون نباید از حملات به جنوب کشور گلایه کنند. این سخن در حالی مطرح شد که شهروندان جنوب ایران مستقیماً هزینه جنگ را با جان، خانه و امنیت خود می‌پردازند.

این جمله همچنین با روایت رسمی سال‌های گذشته درباره حضور منطقه‌ای ایران در تضاد است. سال‌ها گفته می‌شد حمایت از حزب‌الله برای دور نگه‌داشتن جنگ از مرزهای ایران است؛ «آن‌جا می‌جنگیم تا این‌جا نجنگیم». اما در جریان مذاکرات پایان جنگ، مشخص شد تحولات لبنان عملاً بر تصمیمات تهران اثر گذاشته و حتی روند توافق را متوقف کرده است. یعنی در عمل نیز جنوب ایران در برخی مراحل «فدای لبنان» شده است.

  ویدیو/ پاسخ جنجالی صداوسیما به منتقدان برنامه «پاورقی»

صداوسیما در ماه‌های اخیر بارها با رفتارهایی مشابه، شکاف اجتماعی را تشدید کرده؛ از قطع سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها تا ادبیات توهین‌آمیز مجریان و ماجرای جنجالی شبکه افق درباره جان‌باختگان دی‌ماه. این در حالی است که مردم ایران درگیر جنگ، تورم و فشار اقتصادی‌اند و رسانه ملی باید نقش ترمیم‌کننده داشته باشد، نه تشدیدکننده اختلافات.

مسئله فقط یک مجری نیست. صداوسیما ساختاری با چندین سطح نظارت دارد؛ پرسش این است که چگونه گزاره‌ای با چنین بار سیاسی و اجتماعی از این فیلترها عبور می‌کند؟ تکرار موارد مشابه نشان می‌دهد مشکل فردی نیست، بلکه بخشی از یک گفتمان ریشه‌دار است که در رسانه ملی بازتولید می‌شود؛ گفتمانی که گاه مذاکره‌کنندگان را تهدید می‌کند، گاه جلوی توافق را می‌گیرد و امروز حتی اولویت جان مردم ایران را پایین‌تر از دیگران می‌نشاند.

در نهایت، رسانه‌ای که نام «ملی» را یدک می‌کشد نمی‌تواند به مردمی که زیر آوار جنگ ایستاده‌اند بگوید جانشان در مرتبه دوم است. چنین ادبیاتی نه‌تنها وحدت ملی را تضعیف می‌کند، بلکه بار مضاعفی بر دوش جامعه‌ای می‌گذارد که همین حالا زیر فشار جنگ و بحران اقتصادی خم شده است.

5 1 رای
امتیازدهی به مطلب
منبع: رویداد24

جدیدترین مطالب قطار وبگردی را از دست ندهید!

شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه ها

guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx